Panouri radiante infrarosu, direct de la producator, din Cluj, telefon: 0744609105

Prezentare panouri radiante

Ce sunt undele infrarosii?

Energia infrarosie este intervalul de frecvente in spectrul electromagnetic situat imediat sub lumina rosie vizibila. Tesuturile organismului produc in mod normal energie infrarosie (de aceea oamenii pot fi vazuti cu camera cu infrarosu) pentru caldura si refacerea tesuturilor.

Energia infrarosie este energia din spatele caldurii pe care o simtim de la soare, chiar si in zilele friguroase de iarna.
 

 

 
Ce sunt panourile radiante?

Panourile radiante sunt corpuri care transforma energia electrica in unde infrarosii (unde termice). Transferul de energie dintre panouri si corpurile sau obiectele din incapare se face direct, spre deosebire de sistemele conventionale, unde transferul de energie se face prin incalzirea aerului .

 
 
 
 
panouri radiante
 
Cum functioneaza?

Energia infrarosie ne incalzeste, pe noi si obiectele din jur in mod direct, fara sa fie nevoie sa incalzeasca aerul, asa cum fac sistemele de incalzire conventionale, care incalzesc mai intai aerul care circula. Energia infrarosie emisa de panourile radiante este absorbita de corpurile din incapere (pereti, mobilier, persoane) si eliberate treptat inapoi in incapere oferind o temperatura constanta pe toata suprafata incaperii.
 
Dupa ce temperatura din camera este optima, panourile se opresc din functionare, urmand sa porneasca in momentul in care temperatura din camera scade. Pentru acest lucru este nevoie ca conectarea la energie electrica sa se faca impreuna cu un termostat.
 

 

Incalzirea radianta este asemanatoate cu caldura emanata de soba de teracota, cu precizarea ca, spre deosebire de soba de teracota (care pierde multa energie prin cosul de fum ), panourile radiante au un randament de 98 %.

Undele infrarosii sunt termice. Cu alte cuvinte, noi experimentam acest tip de unde infrarosii in fiecare zi sub forma caldurii! Caldura infrarosie este caldura pe care o simtim de la soare, un foc, un radiator sau un trotuar fierbinte.

Iarna avem nevoie de un pulover ca sa ne simtim confortabil intr-o camera unde temperatura aerului este 18C . Totusi, in timpul verii, ne simtim confortabil in camasi cu maneca scurta si pantaloni scurti, temperatura aerului fiind aceeasi. De ce? Pentru ca undele infrarosii incalzesc obiectele din jurul nostru si aceasta caldura radiaza si ne incalzeste corpurile. Sunt calde in interior.

 

De ce se numesc infrarosii?

 

Caldura infrarosie poate fi simtita, dar nu poate fi mirosita sau vazuta. Prefixul "infra" vine din latina si inseamna "sub" sau "dincolo". Deci vorbim despre undele electromagnetice, care sunt "sub rosu" in spectrul de lumina vizibila.

 
Caldura infrarosie este noua?

Nu. Incalzirea prin radiatii infrarosii este la fel de veche ca folosirea focului de catre om. Piatra, lutul si sobele de teracota folosesc caldura infrarosie.

 
Cand a fost descoperita radiatie infrarosie?

Radiatia infrarosie a fost descoperita in 1800, cand un astronom englez a descoperit energia infrarosie peste capatul rosu din spectrul de lumina vizibila. El a descoperit ca atunci cand treci lumina soarelui printr-o prisma de sticla, se formeaza un spectru. Daca un termometru este plimbat de-a lungul spectrului de culori, efectul de incalzire poate fi monitorizat, mutand termometrul peste capatul rosu al spectrului unde nici o lumina nu este vizibila, efectul de incalzire creste. Aceasta noua regiune a spectrului electromagnetic a fost numita energia infrarosie.

Cum se monteaza?

 

Montarea panourilor este foarte simpla si rapida . Se pot monta atat pe tavan, cat si pe perete prin locurile de fixare pregatite .

Legarea la circuitul electric se va face de catre un electrician autorizat.

Recomandam montarea panourilor impreuna cu un termostat pentru fiecare incapere in parte .

Unde se utilizeaza?

Datorita pretului mic si al randamentului ridicat, panourile radiante sunt recomandate pentru toate tipurile de incaperi mici sau mari, atat in aplicatii domestice, cat si in aplicatii industriale:

  • incalzirea apartamentelor, caselor, cabanelor;
  • incalzirea salilor de expozitii, de spectacole etc;
  • incalzirea bisericilor;
  • incalzirea halelor industriale;
  • incalzirea salilor de sport;
  • incalzirea serelor si a grajdurilor de animale;
  • incalzirea spatiilor comerciale.

Calculator:
Suprafata incaperii: m2
Inaltinea incaperii:   m
Necesarul pe putere pentru dumneavoastra este:
W sau: KW

mai multe detalii..
Url not found