Panouri radiante infrarosu, direct de la producator, din Cluj, telefon: 0744609105

Te afli la: Home / Panouri solare / Prezentare

Prezentare sisteme de panouri solare


 

Sistemele solare pot fi un plus de valoare pentru orice proprietate care necesita o sursa pentru producerea apei calde. Principalul avantaj este reducerea la facturile de energie in viitor. Incalzirea solara a apei va poate furniza aproximativ 70% din necesarul de apa calda.


Un colector solar (panou solar termic) este o instalaţie ce capteaza energia solara conţinuta in razele soarelui si o transforma in energie termica. Deoarece aproape intregul spectru al radiaţiei solare este utilizat pentru producerea de energie termica, randamentul acestor colectoare este ridicat, fiind in jur de 60% - 75% .

Cum functioneaza ?

Componenta principala a colectorului solar este elementul absorbant care transforma energia razelor solare in energie termica si o cedeaza unui agent termic (apa, antigel). Cu ajutorul acestui agent termic, energia este preluata de la colector si este fie stocata, fie utilizata direct (ex. apa calda de consum).

Pentru a reduce pierderile termice inevitabile, este nevoie de o izolare termica a elementului absorbant de mediul inconjurator. Cea mai buna izolare termica se realizeaza cu ajutorul vidului.

Toate colectoarele solare comercializate de noi sunt panouri solare cu tuburi vidate.


Cum functioneaza tuburile vidate?

Tuburile vidate se compun din doua tuburi de sticla concentrice intre care este vid. Tubul din interior este inconjurat de o suprafaţa absorbanta care retine caldura provenita de la soare. Vidul dintre tuburi reduce la minim pierderile de caldura.


Pentru ce se utilizeaza?

In primul rand, colectoarele solare se folosesc pentru producerea apei calde menajere, dar si ca aport la caldura in perioadele reci. In zilele de vara sistemele solare pot (daca sunt dimensionate corect) incalzi si apa din piscine.

Sistemele solare se dimensioneaza in functie de numarul de persoane din gospodarie. Consumul de apa calda mediu zilnic al unei persoane este intre 30 si 50 litri. Este foarte important ca sistemul dumneavoastra sa aiba dimensiunea potrivita, deoarece un sistem calculat si montat nepotrivit nu va avea eficienta potrivita si nu va amortiza nici investiţia. De aceea, lucraţi doar cu specialisti! Daca aveţi nevoie de sfaturi, contactati-ne cu incredere!


Calculator:
Suprafata incaperii: m2
Inaltinea incaperii:   m
Necesarul pe putere pentru dumneavoastra este:
W sau: KW

mai multe detalii..
Url not found